Medvetna

Medvetna.se är en e-handel för dig som vill leva mer hållbart. Medvetna säljer ekologiska, giftfria och miljövänliga produkter till hela familjen. 


Bakgrund & Mål

Med en begränsad budget ville man skapa en användarvänlig och sökmotorvänlig struktur och navigering samt skapa en auktoritär hemsida bland stora och etablerade konkurrenter. Målet var att bli en konkurrenskraftig e-handel med ekologiska produkter genom att synas på första sidan i sökmotorernas organiska sökresultat via utvalda sökord.

Resultat

Utifrån förutsättningarna optimerades meny, kategorisidor och produktsidor med relevanta sökord som Medvetna vill förknippas med. Även hemsidans navigering och struktur optimerades för enklare användning via dator och mobil. Genom att producera innehåll om relaterade ämnen och en hållbar livsstil skapades auktoritet kring “ekologiska produkter”. Detta gjordes med hjälp av en blogg, expertguider, varumärkesreportage och ekologiska recept. Arbetet resulterade i en ökning av organisk trafik och transaktioner, samt intäkter.