Sökmotoroptimering – SEO

Målet med sökmotoroptimering är att öka kvantitet och kvalitet på era besökare som söker efter information, tjänster eller produkter via sökmotorer.

En av de starkaste fördelarna med sökmotoroptimering är att förenkla för besökare att hamna på rätt landningssida, och för sökmotorer att se tydligheten och ranka webbsidan med bättre positioner.

Sökmotoroptimering handlar om att arbeta med innehåll och teknik både på och utanför webbsidan. De förändringar man gör har tillsammans en stor betydelse för en webbsidas ranking på sökmotorerna. Var för sig har dessa förändringar inte samma kraft och möjlighet att påverka rankingen, men i kombination kan de få stor betydelse både för webbplatsens användarvänlighet och positioner i det organiska sökresultat.

 

Så arbetar vi med SEO

Vi börjar alltid med att skapa oss en förståelse för er verksamhet och hur målgruppen söker efter era produkter eller tjänster. Vi vill få ett perspektiv ”utifrån och in”, där vi kan förstå och möta målgruppen utefter deras sökbeteende.

Vi utför en analys av webbsidan där vi granskar strukturen och kartlägger innehållet. Detta ger oss en övergripande bild av webbplatsen och vi kan skapa en klar struktur att arbeta utifrån. Därefter går vi igenom navigering/länkstruktur och varje landningssida för att förenkla och styra besökare samt sökmotorer till rätt innehåll, vid rätt tillfälle. Vi strukturerar, optimerar och rekommenderar nytt innehåll som stärker era positioner på sökmotorerna och skapar en bättre upplevelse för era besökare.
Vi löser tekniska problem som kan hindra sökmotorerna från att indexera webbsidan och adderar tekniska lösningar som stärker webbsidans positioner. Vi sätter även strategier för hur man kan aktivera och engagera besökarna, både på och utanför webbsidan som exempelvis andra digitala kanaler och sociala medier.