Sökmarknadsföring – SEM

Allt startar med en sökning. Sök speglar marknadens behov. Genom att titta på hur de flesta söker efter era produkter eller tjänster kan vi anpassa annonser som matchar dessa sökningar.

 

Annonsera på Google

På sökmotorer som Google kan vi möta behovet exakt när det uppstår och nå ut med rätt budskap. Att annonsera på just Google är bland det mest kostnadseffektiva sättet att både generera försäljning och bygga varumärkeskännedom. När vi på Raw Digital talar om att annonsera på nätet syftar vi främst på Google annonsering med textannonser, produktannonsering med Google Shopping, bannerannonser via GDN (Google Display Network) och videoannonser på YouTube. Det här är vår expertis och styrka, vi är sökspecialister. Men vi arbetar även med strategi, mediaplanering och annonsköp på andra plattformar och nätverk utanför Google.

 

Så fungerar Google annonsering

AdWords är Googles plattform/verktyg för annonsering online. I AdWords kan man annonsera med textannonser, produktannonser, displayannonser och videoannonser kostnadseffektivt. Sökmarknadsföring på Google, också kallat SEM (Search Engine Marketing), PPC (Pay Per Click) eller sponsrade länkar, är köpta annonsplatser som visas i Googles sökresultat, ovanför och vid sidan av det organiska (ej köpta) sökresultatet. Med hjälp av tydliga annonser vars budskap anknyter till en sökning, förenklar man för den som ”Googlar” att hitta rätt information. Detta bidrar till att den som söker snabbt hamnar på en relevant sida och sannolikheten för en försäljning, bokning, förfrågan etc. ökar markant.

Google Displaynätverk

På Google Display Network (GDN) kan vi annonsera på relevanta webbsidor (som inte är sökmotorn Google) med textannonser, bildannonser (banners) och videoannonser. Google Display Network är världens största annonsnätverk och inkluderar några av världens mest besökta sidor.
I Google AdWords sätter vi även upp effektiva strategier för remarketing/retargeting som hjälper ert företag att bearbeta tidigare kunder och besökare.

 

Vill du veta hur vi kan hjälpa ert företag att nå era mål?